×

REMCO LELIENHOF

FOTO: DARYLL ATEMA

FOTO: DARYLL ATEMA

Remco Lelienhof is voorzitter van Stichting Tha New Generation. Tha New Generation geeft jongeren, van welke afkomst dan ook, een eigen plek en stem in Schiedam. Wekelijks worden er in het pand aan de Hoogstraat 93, inloopdagen georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en voor jongeren van 15 tot en met 27 jaar. “Ze kunnen hier dan chillen, videospelletjes spelen of knutselen. Ik ben zes dagen in de week aanwezig van 12:00 tot 17:00 uur.

Remco Lelienhof is oprichter en voorzitter van de stichting. “Toen ik jonger was, kwam ik moeilijk aan werk. Daardoor was het mijn droom om een stichting voor jongeren op te richten om zo de jeugd een plek te geven in de maatschappij. Die droom kwam in 2012 uit”, zo vertelt Remco. “Inmiddels hebben we eigen pand en hebben een team van twaalf vrijwilligers.”

Onze stad heeft vrijwilligers écht nodig, daarom zet ik me zelf ook graag in. Ik vind het namelijk erg zonde dat veel jongeren hun kwaliteiten en talenten niet (optimaal) kunnen benutten, wegens bepaalde omstandigheden in de samenleving. Bij Tha New Generation kunnen jongeren ervaring opdoen op het gebied van jongerenwerk/maatschappelijke dienstverlening. Als ik zie hoé de jongeren om me heen zich kunnen ontwikkelen, dan maakt mij dat erg gelukkig en trots.” .

Tha New Generation zoekt vrijwilligers!
Tha New Generation is altijd opzoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers, die een steentje willen bijdragen aan het Buurtpreventieteam. Zij kunnen zich aanmelden, via: info.thanewgeneration@gmail.com