×

HENNY DE WIT

FOTO: DARYLL ATEMA

FOTO: DARYLL ATEMA

Henny de Wit is vrijwilliger bij Seniorenwelzijn. Ze mag dan gepensioneerd zijn, maar Henny is nog lang niet uitgewerkt! Sinds 2001 is zij vrijwilliger bij Seniorenwelzijn (SWZ). “Na mijn pensioen merkte ik, dat alleen maar vrij zijn niet zinvol is. Iets voor een ander kunnen betekenen is bovendien altijd leuk. Vandaar dat ik besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen en ging langs bij SWZ. Als je altijd in het arbeidsproces hebt gezeten, met verplichtingen van dien, is het heerlijk om die verplichtingen nu niet te hebben. Maar in plaats daarvan wél je verantwoordelijkheid te dragen voor een taak die je zelf kiest. Nu fiets ik door heel Schiedam om – samen met mijn collega’s – jaarlijks zo’n 350 ouderen te bezoeken”, zo vertelt Henny. “We gaan bij mensen langs voor informatieve gesprekken in het kader van het project 80+, waarbij we mensen vrijblijvend informeren over voorzieningen in de gemeente Schiedam waarvan ze nu of in de toekomst gebruik kunnen maken. Onderwerpen zoals veiligheid, gezondheid, sociale contacten, vervoer en zorg komen in dit gesprek aan de orde.”

Volgens Henny is vrijwilligerswerk zeer waardevol, zowel voor de vrijwilliger als de personen die erdoor worden geholpen. Bij SWZ zijn nieuwe vrijwilligers dan ook van harte welkom. Er zijn immers genoeg ouderen die graag een praat- of wandelmaatje zoeken, of wel wat hulp bij het doen van een boodschap of doktersbezoek kunnen gebruiken. En wij kunnen zeker een paar extra handen gebruiken in ons project. “Maar, zo merkt zij op, “zorg er wel voor dat het vrijwilligerswerk blijft en niet in de plaats komt voor een werkplek in het arbeidsproces.”

Over Seniorenwelzijn
Seniorenwelzijn is er voor thuiswonende senioren in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Zij kunnen een bezoek brengen aan één van de ontmoetingscentra en/of deelnemen aan de activiteiten. Ontmoeten staat centraal. Heb je nog wat vrije uurtjes over en heb je interesse in vrijwilligerswerk bij SWZ?
Kijk dan op: www.seniorenwelzijn.nl