×

HELEN BINTEVINOS

SVS posterserie7x_nov2015_A2DEF5

FOTO: DARYLL ATEMA


Sinds april 2015 is Helen Bintevinos vrijwillig redacteur bij PopUp TV
. Gedurende zo’n vier uur per week helpt zij mee met het schrijven van persberichten en nieuwsberichten voor op de website en het onderhouden van de social media én draagt haar steentje bij aan allerlei soorten acties met als doel een breder bereik te realiseren. Om de week schuift ze aan bij de wekelijkse redactievergaderingen, om het nieuws door te nemen en mee te denken over nieuw te maken nieuwsitems.

Over PopUp TV
PopUp TV bestaat officieel sinds juni 2014. Deze online (televisie)zender brengt nieuws en actualiteiten uit de regio Waterweg en doet dat door middel van nieuwsberichten, video’s en live uitzendingen via hun livestream. Voordat ik aan de slag ging bij PopUp TV, was ik eigenlijk niet bekend met deze online zender. Maar toen ik ermee in aanraking kwam, was ik direct enthousiast. PopUpTv maakt mooie reportages en programma’s en legt daarmee verbindingen in de stad en regio. Zij verwelkomen en promoten initiatieven van inwoners van Schiedam die hun stad mooier en leuker willen maken”, aldus Helen.

Behalve dat het werken bij PopUp TV leuk is en het erg gezellig is op de redactie, is vrijwilligerswerk ook heel zinvol, zo vindt Helen. “Ik heb zelf destijds contact opgenomen met PopUpTv. Ik wilde graag een bijdrage leveren aan het redactiewerk en ben blij dat ik dat nu kan doen! Als vrijwilliger bij PopUpTv krijg je de ruimte om mee te denken, iedereen staat altijd open voor jouw suggesties. Dat maakt het werken daar erg prettig. Hopelijk kunnen we er met elkaar voor zorgen dat PopUp TV blijft groeien en dat de zender meer naamsbekendheid krijgt in de gehele regio. Daarnaast is vrijwilligerswerk natuurlijk goed voor je persoonlijke ontwikkeling; je doet weer allerlei nieuwe ervaringen op.”

Helen vindt het fijn om te zien dat zoveel Schiedammers vrijwilligerswerk doen. “Schiedammers staan voor elkaar klaar, het verbaast mij dan ook niets dat er zoveel vrijwilligers in deze stad zijn. Het is mooi om op zo’n manier gezamenlijk je eigen stad leuker en beter te maken. Daarom zijn vrijwilligers zo belangrijk en onmisbaar!”

Ook werken bij PopUp TV?
Ben je geïnteresseerd en nieuwe media en wil je ook iets DOEN? Bij PopUp TV zijn nieuwe enthousiaste vrijwilligers meer dan welkom. Binnen de redactie is er momenteel plek voor een presentator/interviewer en een cameraman/-vrouw en/of editor die het leuk vindt om op pad te gaan om nieuwsitems te filmen en te monteren. Lijkt dit je wel iets? Stuur je gerust eens een mailtje voor meer informatie, dat kan naar: redactie@popuptv.nl