×

Trainingsaanbod

Preventief beleid vrijwilligersorganisaties / Gratis VOG

Donderdag 24 juni 19.00 – 21.15 uur [online]

Deze bijeenkomst geeft je de informatie over wat jij als bestuurder/ coördinator kunt doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, maar ook wat je kunt doen als het toch gebeurt.

Grensoverschrijdend gedrag komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties. Tussen vrijwilligers en deelnemers maar ook tussen deelnemers onderling. Toch willen we er alles aan doen om dit te voorkomen.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?
Dat is elke vorm van gedrag of toenadering, in verbale, non-verbale, digitale of fysieke zin, die:
– door de persoon, die het ondergaat als gedwongen en/of ongewenst wordt ervaren;
– als doel of gevolg heeft de waardigheid van de persoon aan te tasten.

Voorbeeld 1: discriminatie in een verzorgingstehuis
Berend (73) heeft alzheimer en zit in een verzorgingstehuis. Hij komt oorspronkelijk uit Duitsland; en dat is te horen. Er worden regelmatig opmerkingen gemaakt over het feit dat hij Duits en dus ‘fout’ is.
Groepsgenoten willen bijvoorbeeld niet ‘met die Duitser’ aan tafel zitten. Berend klaagt hierover bij zijn zoon Albert die het op zijn beurt aangeeft bij een vrijwilliger in het verzorgingstehuis.

Voorbeeld 2: verdacht van een zedendelict
Felix (38) is vader en vrijwilliger bij een kindervakantieweek in Rotterdam. Vlak voor de start van de week krijg je bericht van de politie: Felix wordt verdacht van een zedendelict. Net als vorig jaar is Felix activiteitencoördinator bij de vakantieweek Speel Mee. Deze vakantieweek is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar die minder mogelijkheden hebben dan andere kinderen van hun leeftijd. Felix is niet alleen activiteitencoördinator, maar ook vader van één van de deelnemers. Als secretaris van de vereniging Speel Mee ben jij verantwoordelijk voor het aannamebeleid van de vrijwilligers. Vijf dagen voordat de week van start gaat, word je gebeld door de politie: Felix wordt ervan verdacht kinderporno in zijn bezit te hebben.

Voorbeeld 3: feestje bij de trainer
Een hockeytrainer nodigt het team uit om bij hem te vieren dat het seizoen ten einde is. Tijdens het feestje wordt er alcohol gedronken. De spelers zijn allemaal 15 en 16 jaar. Eén van de jongens uit het team wordt erg dronken. Zijn teamgenoten maken foto’s van hem als hij overgeeft in de wc.
Na afloop klopt de moeder van deze jongen bij jou, als voorzitter, aan. Ze wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ze eist dat de foto wordt verwijderd en dat je de trainer weg stuurt. Jouw medebestuursleden vinden dat dit niet onder de verantwoordelijkheid van de club valt. Het feestje vond immers plaats buiten de club om. De moeder is boos en verdrietig.

Tijdens deze bijeenkomst praat Carin van der Hor je bij over de acties die je kunt nemen om je organisatie al een stuk veiliger maken.

Vertrouwenscontactpersoon worden

Datum ntb

Hier volgt later meer informatie over de training om een vertrouwenscontactpersoon te worden. Zet je hieronder alvast op de lijst voor meer informatie.

 

Schrijf je via onderstaand inschrijfformulier in 

Inschrijfformulier

Goed om te weten
Deze training vindt online plaats. Na je aanmelding krijg je hier informatie over. We rekenen op je aanwezigheid. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan minstens 48 uur van tevoren af voor deze workshop. Een andere geïnteresseerde kan dan jouw plekje innemen.

Let op: ontvangen we geen afmelding en ben je niet aanwezig, dan kunnen er onkosten in rekening worden gebracht.