×

Online collegetour

Leuk dat je interesse hebt in de collegetour!

Door je aan te melden krijg je toegang tot de webinars én blijf je op de hoogte van de gehele collegetour. De webinars kun je terugkijken door lid te worden van de facebookgroep voor bestuurders en vrijwilligerscoördinatoren in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.

De vrijwilligersreis – Donderdag 20 Mei- 19.30 tot 20.45

Je kent het vast, een potentiële vrijwilliger die eerst enthousiast lijkt, maar dan toch afhaakt Of binnenkomt en dan weer weggaat voor hij of zij goed en wel ingewerkt is? Het kan voorkomen worden door de vrijwilligersreis te verbeteren. Je kan dit voorkomen door de vrijwilligersreis te verbeteren.

In deze collegetour ontdek je:

  • Wat een vrijwilligersreis is;
  • Hoe je de vrijwilligersreis verbetert zodat de vrijwilliger bij elk contact positiever wordt;
  • Tips en tricks om gelijk mee aan de slag te kunnen.

De vrijwilligersreis optimaliseren is ook nog eens leuk. Je kijkt wat je kunt verbeteren en hoe je in alles extra waarde, plezier en gemak kunt toevoegen. Zo maak je de ervaring positief en zorg je ervoor dat enthousiaste vrijwilligers enthousiast blijven.

 

Het nieuwe werven – Donderdag 10 juni – 19.30 tot 20.45

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze collegetour verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

In deze collegetour leer je:

  • Wat je kunt doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken;
  • Hoe een potentiële vrijwilliger denkt en waarom iemand wel of niet kiest voor jouw organisatie;
  • Wie je echte concurrenten zijn (Spoiler: het is niet wie je denkt dat het is).

Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

 

Aanmeldingsformulier Collegetour 2021