×

NIEUWS

03-11-2016
‘Welkom in onze wijk!’

Op 5 november om 12.00 uur gaat ‘Welkom in onze wijk!’ van start in de Aleidastraat.

‘Welkom in onze Wijk!’ is een project rondom het thema ‘Schiedammers maken Geluk’. Het project heeft als doel eenzaamheid of gevoel van eenzaamheid onder Schiedammers te verkleinen en is opgezet door een werkgroep bestaande uit een professionals en wijkbewoners. Bewoners of vrijwilligers gaan nieuwe bewoners in de wijk welkom heten. De nieuwe buren krijgen een welkomstgeschenk, een gelukstas met informatie over onder andere activiteiten in de wijk, een presentje gemaakt door buurtbewoners, kortingsbonnen van ondernemers in de wijk en wat gadgets.

Zo hopen we dat het voor buren makkelijker is om kennis te maken, de eerste stap te nemen en tegelijkertijd te informeren over wat er te doen is in de wijk. Goede buurschap en wellicht samen erop uit gaan!

We starten in de wijk West. In wijkcentrum de Erker kunnen bewoners een tas ophalen voor de nieuwe buur. De Bewonersvereniging Schiedam West en Jolanda van Doorn van SWS Welzijn zorgen dat de tassen klaar liggen. Uiteraard zijn andere wijken welkom om ook met ‘Welkom in onze Wijk!’ aan de slag gaan.

Op 5 november 2016 gaan we de nieuwe bewoners van 2 straten in Schiedam West welkom heten. In totaal zijn daar 27 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Van 12.00 tot 13.30 zullen we deur aan deur de gelukstassen uit delen.

Voor meer informatie:
– Senay Akdemir (Servicepunt Vrijwilligers Schiedam) Tel: 06-15 40 88 82
– Jolanda van Doorn (SWS Welzijn) TEL: 06-38 68 55 78


 

03-11-2016   
Buurt op je Bord

In Schiedam-West hebben meer dan dertig buurtbewoners gewerkt aan gevelstenen en uithangborden. Het doel was het opvrolijken van de wijk en de saamhorigheid in de buurt versterken.

Achter iedere gevel schuilt een verhaal. Dat laten de Westbewoners zien met hun eigen vormgegeven kunstwerk naast de voordeur. Glas in lood, ijzer smeden, klei boetseren en 3D printen. Allemaal technieken die zijn geleerd onder leiding van kunstenaar Rob van der Ven en fotograaf Hans Sloot. Zij wonen en werken zelf in Schiedam-West en kennen de buurt op hun duimpje.

Op 5 november wordt Buurt op je Bord feestelijk opgeleverd. Vanaf 14.00 uur verzamelen de deelnemers en andere geïnteresseerden bij het glasatelier van Rob van der Ven in de Aleidastraat. Vanaf 14.30 uur start een wandeling door de wijk, die muzikaal begeleid wordt. De route gaat langs de huizen van de verschillende deelnemers. Bewoners vertellen het verhaal achter hun kunstwerk. Ook de brochure met de foto’s en verhalen van dit project wordt gepresenteerd. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel bij de Buurtvrouw (van Beverenstraat).

Voor meer informatie: Buurt op je Bord
(Bron: http://www.schiedamsnieuws.nl/buurt-op-bord-schiedam-west/)


 

27-10-2016
MVS DOET organiseert conferentie ‘De dynamiek van vrijwillige inzet’

Op woensdag 16 november 2016 wordt in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen de conferentie ‘De dynamiek van vrijwillige inzet’ georganiseerd door de Servicepunten Vrijwilligers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Op een interactieve manier worden onderwerpen besproken waar vrijwilligersorganisaties in deze tijd mee te maken hebben. Tijdens de conferentie worden goede praktijkvoorbeelden gedeeld, informatie en tips uitgewisseld. Eén ding is zeker…. u verlaat de conferentie met inspiratie en praktische tips, waarmee u aan de slag kunt.
Aanmelden kan via: Conferentie MVS DOET ‘De dynamiek van vrijwillige inzet’

MVS DOET 'De dynamiek van vrijwillige inzet'