×

mensen maken schiedam

Meer mensen uitnodigen om zich vrijwillig in te zetten voor Schiedam en haar inwoners, dat is het doel van Mensen maken Schiedam (#mensenmakenschiedam). In Nederland zetten jaarlijks miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat is al heel veel en de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet.

Juist in deze tijd van corona, maar zeker ook straks als alles weer open is, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, bewegen, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen.

Daarom slaan vrijwilligersorganisaties en het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam de handen ineen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen om zich ook vrijwillig in te zetten.

Mensen maken Schiedam is een onderdeel van de landelijke campagne Mensen maken Nederland die is opgezet in het nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Kennisboostweken

Je bent nooit te oud om te leren! Daarom willen we je op de hoogte brengen van een aantal super gave en leerzame webinars, workshops en ander leuk leermateriaal. Vanaf maandag 7 juni start de landelijke publiekscampagne van Mensen maken Nederland en zijn er in die week allerlei toffe en leerzame webinars te volgen. Zo leer je over de kracht van gedragspsychologie, nieuwe gezichten, over impact maken, samenwerken met bedrijven en nog veeeeel meer.

Het leuke van een webinar volgen in deze Kennisboostweek is dat je direct vragen kunt stellen aan de spreker. Zit er dus een onderwerp voor je bij wat je bijzonder aanspreekt, schrijf je dan in en neem interactief mee. Neem eens een kijkje.

Test je vrijwilligerstalent

Benieuwd wat voor vrijwilligerswerk nou echt bij je past? Kom erachter wat jouw vrijwilligerstalent is en welke vrijwilligersfuncties bij jou passen! Van beslisser tot creatieveling, van doener tot gangmaker, er is wat voor iedereen!

Wat gaan we doen

Vanaf 1 maart aanstaande laten we jou zien hoe leuk het is om iets voor een ander te doen en hoe divers vrijwilligerswerk is. Want wie zorgt er bijvoorbeeld voor dat oma kan facetimen in coronatijd met haar kleinkinderen? Wie leest er Syrische kinderen voor? Wie verzorgt de bijen, wie helpt jongeren met sporten en wie leidt de mensen rond in een museum, inderdaad…de vrijwilliger.

Samen met een organisatiepanel bedachten we allerlei acties die bijdragen aan meer zichtbaarheid van vrijwillige inzet in de stad. Wij willen vrijwillige inzet echt laten leven in de Schiedam en jullie uitnodigen om je ook vrijwillig in te zetten.

Doing Good Challenge tiendaagse
Om jou te laten ervaren hoe fijn het voelt om iets voor een ander te doen, organiseren we vanaf 1 maart een ‘Doing Good Challenge’. Tijdens deze challenge delen we dagelijks tips op onze social media kanalen hoe je je, in deze tijd, vrijwillig kunt inzetten. Je kunt al met iets kleins iets groots betekenen voor een ander. Dat geluksgevoel willen we delen en oproepen onder de Schiedammers. We willen je laten ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen en je hierdoor warm maken voor vrijwillige inzet. Maak blij, word blij, dat is het idee.

Heb jij een leuk idee hoe wij vrijwillige inzet nog beter onder de aandacht kunnen brengen waardoor we mensen motiveren om zich ook vrijwillig in te gaan zetten? Stuur dan een bericht naar info@vrijwilligersschiedam.nl