×

Flexibel ‘vrijwilligen’

Geen verplichting en toch iets doen voor een ander of de wijk? Het kan als flexibel vrijwilliger. Bij flexibel vrijwilligerswerk werk je op kortdurende of tijdelijke klussen zoals tickets controleren op een festival, een ontmoeting met een eenzame oudere, een clubgebouw schilderen, appels plukken, gastheer/vrouw tijdens een event, mensen begeleiden bij een dagje uit, noem maar op.

Flexibel vrijwilligerswerk geeft je de gelegenheid je in te zetten als vrijwilliger, op momenten dat het jou uitkomt, zonder structurele verplichtingen. Je kunt je bij ons inschrijven als fexibelvrijwilliger, dan houden we je op de hoogte als er een geschikte klus voor je is.

We begrijpen namelijk heel goed dat je agenda in beslag wordt genomen door allerlei activiteiten, je werk, je studie, vrienden die je wilt bezoeken, familie-uitjes, boodschappen doen, sporten, netflixen :)

Je dan verbinden voor langere tijd aan vrijwilligerswerk, spreekt je wellicht minder aan. Dit betekent niet dat je je vrije tijd die je hebt, niet zinvol wilt besteden.

Als flexibel vrijwilliger voer je een activiteit uit wanneer het jou uitkomt en kies je iets dat bij jou past. Zo kom je in contact met mensen die jouw extra ondersteuning kunnen gebruiken, zoals kinderen en jongeren uit achterstandssituaties, ouderen, migranten, dak- en thuislozen en mensen met een beperking. Vrijwilligerswerk is laagdrempelig en inspirerend. De ontmoeting met anderen verruimt je blik op de wereld.

In vrijwilligersland wordt dit ook wel Episodisch vrijwilligerswerk genoemd; vrijwilligerswerk dat niet op structurele basis gedaan wordt. Deze vorm van vrijwilligerswerk biedt dus meer flexibiliteit, voor bijvoorbeeld ook zakelijke professionals die graag een bijdrage willen leveren, maar het moeilijk vinden om daar structureel tijd voor vrij te maken. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is NL Doet, waarbij individuen en/of groepen zich kunnen aanmelden om voor een dag zich als vrijwilliger in te zetten voor de maatschappij.

Meld je via info@vrijwilligersschiedam.nl aan als flexibel vrijwilliger en we houden je op de hoogte van de korte klussen in de stad.