×

DOENers nieuws

Bedrijven delen hun kennis met Schiedam

Vrijwilligers zijn belangrijk voor de stad en het belang van vrijwilligers neemt de komende jaren alleen maar toe. Steeds meer taken worden door vrijwilligers opgepakt. De gemeente Schiedam zoekt daarom verschillende manieren om vrijwilligers beter te ondersteunen bij hun belangrijke werk. Regelmatig levert ook het bedrijfsleven een bijdrage door bijvoorbeeld te helpen bij het opknappen van een sportvereniging. Het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam daagt meer bedrijven uit om hun kennis te delen met Schiedamse vrijwilligersorganisaties. Bedrijven tonen hierdoor hun betrokkenheid bij de Schiedamse samenleving en dragen zo bij aan de leefbaarheid van de stad.

Maatschappelijk_ondernemen-3929

De eerste matches door het Servicepunt
Het Servicepunt heeft afgelopen tijd een aantal eerste matches tussen vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven tot stand gebracht. De Turkse Vereniging Schiedam wordt geholpen door M&R accountants met het professionaliseren van hun financiële administratie. De ING Bank Schiedam biedt gratis trainingen aan senioren en diverse vrouwengroepen in de Beethovenflat. Ze helpen ouderen van Seniorenwelzijn en ANBO Schiedam met hun bankzaken op de digitale snelweg. De vrijwilligers van de Wereldwinkel Schiedam krijgen een training ‘klantgericht werken’ van de manager van de ING Bank Schiedam. Wethouder van Aaken heeft deze eerste matches officieel bezegeld.

Maatschappelijk_ondernemen-3958

Bedrijven die ook maatschappelijke betrokken willen ondernemen in Schiedam kunnen contact opnemen met het Deborah Lens, 010- 219 1482 / 06 -261 68 301, deborah.lens@vrijwilligersschiedam.nl.